​Trænings og behandlingssystem for alle og især ved alvorlige sygdomme.

Galileo er patenteret i 1996 og fremstillet i Tyskland af Novotec Medical til medicinsk- og træningsbrug. I de senere år har man i stigende grad anerkendt og undersøgt musklernes afgørende vigtighed for en sund og effektiv organisme. En fuldt fungerende, stærk muskel er en forudsætning for sunde led og knogler, som kan lette behandling af lidelser i muskel/skelet systemet eller forebygge sådanne skader.


Galileo træning anvendes med succes i behandling af multipel sklerose, Parkinsons sygdom, delvis lammelse og på slagtilfælde patienter. Afhængig af indikationen, kan man opnå resultater ved at anvende forskellige frekvenser. Den sideskiftende, gentagne bevægelse på Galileo har en motorisk og nervemæssig læreeffekt. Den sideskiftende vibration simulerer et fysiologisk vigtigt bevægelses-mønster, der ligner menneskelig gang, hvilket gør det muligt effektivt at træne rygmusklerne. Galileo giver en mekanisk stimulering og udløser en refleks-reaktion i kroppen.

Den hurtige bevægelse i træningsplatformen giver en drejebevægelse af pelvis (bækken) området, lige som når man går, men meget hyppigere. For at kompensere for dette, reagerer kroppen med rytmiske muskelsammentrækninger, skiftevis med højre og venstre side af kroppen.

Fra en frekvens på omkring 12 Hertz er disse uskelsammentrækninger ikke en bevidst proces, men snarere en refleks. Denne strækkerefleks aktiverer musklerne i benene, maven og ryggen, helt op i overkroppen.

Antallet af strækkerefleks sammentrækningerne pr. sekund bestemmes af den justerbare træningsfrekvens. Hvis man for eksempel vælger en træningsfrekvens på 25 Hertz, kommer der 25 sekvenser af sammentrækning i hhv. bøje- og strækkemuskler pr. sekund. En træningsperiode på 3 minutter ved 25 Hertz giver derfor det samme antal muskelsammentrækninger, som opnås ved at gå 4.500 skridt.

Galileo træning er ideel til hurtigt og effektivt at forbedre eksisterende, tilbageværende funktioner og specielle bevægelsesmønstre. Alle klienter tilbydes Galileo træning ved hver behandlings session på Svanecentret.